Poslední prázdninový víkend byl svědkem předposledního závodu Ouda Cup ’16. Již po sedmé hodině přijížděli na trať závodnici, aby si zabrali místo. Nebylo se čemu divit, 34 přihlášených jezdců, 49 aut v šesti kategoriích, dávalo tušit, že to bude velké…a bylo !!

V kategorii Hobby startovalo osm jezdců a již od první kvalifikační jízdy to byl boj mezi Mariánem, Michalem a juniory Tomáškem a Dádou. Tento boj o vítězství pokračoval i ve finálových jízdách. Z tohoto boje nakonec vyšel vítězně Michal Tyburec následován Mariánem Klejchem, třetí skončil David „Dáda“ Svoboda a Tomášek Tyburec obsadil nepopulární čtvrté místo.

Kategorie formule byla obsazena osmi jezdci a byla to zajímavá podívaná na tyto krásné modely. Vítězství si vyjel Tomáš Havlan, jedoucí poprvé s formulí, druhé místo obsadil Marek Baláž a na třetím místě dojel Jirka Vesecký.

Kategorie Hobby No Limit měla svojí premiéru. Této kategorie se účastnili junioři, kteří jeli mistrovství světa juniorů, které se jelo začátkem srpna v Praze. Vítězem se stal Vítek Čtvrtečka, na druhém místě dojela Šárka Blažková a na třetím Honza Bača.

Kategorie Open měla nejmenší účast a to pět jezdců. Tuto kategorii ovládl rodinný klan Zýků, první byl Václav st., druhý Václav ml. a na třetím místě je doplnil Petr Tondl.

Kategorie Stock byla nejpočetnější kategorií s jedenácti jezdci. Boj o vítězství probíhal mezi Ondrou Ševítem a Jirkou Veseckým, který nakonec dopadl lépe pro druhého jmenovaného. Na stupních vítězů je doplnil Lukáš Ozom. Nejrychlejším z juniorů byl David Svoboda.

Nejrychlejší kategorií byla kategorie SuperStock, ve které jelo sedm jezdců. Kvalifikaci ovládl Tomáš Ulč, ale ve finálových jízdách si první místo vyjel Jirka Vesecký, druhé místo obsadil Tomáš Havlan a na třetím místě dojel nejrychlejší jezdec z kvalifikace Tomáš Ulč.

Děkujeme všem jezdcům a těšíme se na finálový závod, který se pojede 18. září.