6. závěrečný závod OUDA CUP ’17 – Report
V sobotu 16. září se odjel závěrečný závod OUDA CUP ’17. Z důvodu nepříznivé předpovědi počasí jsme se rozhodli uspořádat závod v hale, což se nakonec ukázalo jako dobré řešení.
I když přihlášky ukazovaly rekordních 50 účastníků, tak nakonec odstartovalo 46 strojů v pěti kategoriích, což je parádní účast, za kterou jsme rádi.

V kategorii TC Hobby startovalo devět jezdců, kteří byli rozděleni do dvou skupin. Kvalifikační i finálové jízdy ovládl Dani Klejch, následovaný Šárkou Blažkovou a Páťou Kapsou. Mezi posledními dvěma jmenovanými probíhal souboj o celkové vítězství v Cupu. Po dvou finálových jízdách na tom byli oba jezdci stejně, jak Šárka, tak Páťa dojeli na druhém a třetím místě. O celkovém vítězi tedy rozhodla až poslední finálová jízda, tedy drama až do poslední vteřiny, kdy Šárka svým vítězstvím vybojovala celkové vítězství. Na čtvrtém místě dojel Jenda Havlan a na pátém Jirka Soubusta. Skupinu B vyhrál Vojta Baláž a odsadil šesté místo. Následovali Mareček Vesecký, Adámek Forejt a Karel Jíša, který do finálových jízd nezasáhl z technických důvodů.

Novou kategorií v letošním ročníku byla kategorie Pan Car Open, bohužel se tato kategorie potýkala s menší účastí než bylo počítáno. V posledním závodě zvítězil Ludvík Štefaník před nováčky Lukášem Vankem a Danielem Toksou. Pro Daniela to byl první závod vůbec. Jirka Martinek po devastační kolizi v kvalifikaci do finálových jízd nenastoupil.

V kategorii FORMULE startovalo sedm jezdců. Kvalifikaci ovládl Marek Baláž. Ve finálových jízdách to byl boj mezi Markem Balážem a Tomášem Havlanem a až poslední finálová jízda rozhodla o vítězství Marka. Svůj první závod s formulí jel Tomáš Ulč a svojí premiéru proměnil v bronzové umístění. Jsme rádi, že tato pěkná kategorie si našla svoje místo na našich závodech a že se těší celkem pěkné účasti.

Kategorie TC Stock je nejpočetnější kategorií závodů OUDA CUP. Posledního závodu se zúčastnilo čtrnáct jezdců.
Vítězem posledního závodu se stal Jirka Vesecký. Druhé místo obsadil Jarda Forejt a po několikaleté pauze se vrátil na stupně vítězů. Na třetím místě se umístil David Zubček. Čtvrté místo obsadil Lukáš Ozom a na pátém místě dojel nejlepší junior Tomášek Tyburec. Kvalita jezdců v této kategorii se vyrovnává a v každé jízdě jsou k vidění pěkné souboje.

V nejrychlejší kategorii startovalo dvanáct jezdců rozdělených do dvou kategorií. V každé jízdě bylo na co koukat a v obou skupinách byly k vidění parádní souboje. Kvalifikace ovládl Jirka Vesecký. Ve finálových jízdách potvrdil svojí rychlost a zvítězil. Na druhém místě skončil Ivo Trojan, který přijel odzkoušet svojí novou techniku. Třetí místo si vybojoval Marek Baláž následovaný Tomášem Ulčem, Martinem Kučerou a Radkem Štěrbou. Skupinu B vyhrál Pavel Špelda.


Celkové pořadí seriálu 2017

TC Hobby Top 5:  
1. Šárka Blažková – RCRacers Horní Slavkov
2. Patrik Kapsa – RC Casclub Ostrov
3. Daniel Klejch – RC Casclub Ostrov
4. Marek Vesecký – JiPaToOnDa+ RaCing Team
5. Jenda Havlan – RC Casclub Ostrov

Pan Car Open:
1. Ludvík Štefaník – RCRacers Horní Slavkov
2. Jiří Martinek – RC Casclub Ostrov
3. Veronika Slepčíková – RCRacers Horní Slavkov

FORMULE Top 5:
1. Marek Baláž – RCRacers Horní Slavkov
2. Tomáš Havlan – RC Carsclub Ostrov
3. Lukáš Ozom – RC Carsclub Ostrov
4. Jiří Martinek – RC Casclub Ostrov
5. Martin Kubička

TC Stock Top 5:
1. Jiří Vesecký – JiPaToOnDa+ RaCing Team
2. Ondřej Ševít – JiPaToOnDa+ RaCing Team
3. Lukáš Ozom – RC Casclub Ostrov
4. David Zubček – JiPaToOnDa+ RaCing Team
5. David Vlček – RC Casclub Ostrov

TC Open Top 5:
1. Tomáš Ulč
2. Jiří Vesecký – JiPaToOnDa+ RaCing Team
3. Marek Baláž – RCRacers Horní Slavkov
4. Tomáš Havlan – RC Casclub Ostrov
5. Ondřej Ševít – JiPaToOnDa+ RaCing Team

Další ročník OUDA CUP je za námi a nás velice těší, že se tento letní seriál závodů řadí mezi závody s největší účastí v ČR. V letošním ročníku nás navštívilo 54 jezdců a to i taková jména jako Petr Grof, Martin Kořínek a Ivo Trojan. Celkem odstartovalo 269 aut v šesti závodech.

Poděkování rcxauta.cz a Extremerc.eu za materiální podporu.

Těšíme se na Vás příští rok!!!!

Sledujte náš FB a tento web