3. závod Ouda Cup 2020 

V sobotu 15.8. se konal 3. závod a počasí nás trošku potrápilo, předpovědi slibovaly den spíše deštivý a dokonce se přemýšlelo o přesunu termínu tohoto závodu, předseda se nakonec rozhodl pro risk, neboť je znalý místní meteorologickou situací a již z předešlých zkušeností věděl, že areálu závodní trati se déšť často vyhne i přes slibované přeháňky v Klášterci nad Ohří, opět se toto potvrdilo, až ve 14:25 se spustil déšť, jelikož nebylo zpočátku moc zřetelné jak dlouho vydrží a s ohledem na čas potřebný k vysušení tratě, byl závod během tohoto deště předčasně ukončen, všechny kategorie již měli odjeté dvě finálové rozjížďky, tak nebyl žádný problém s vyhodnocením celkových výsledků tohoto závodu, déšť byl nakonec po cca hodině pryč a opět vysvitlo slunce. Tento závod měl slabší účast, což se ale vzhledem k prázdninám a dovoleným očekávalo, doplatila na to kategorie Open, která se bohužel nenaplnila a Jakub Lehký tedy ještě večer před závodem ve svém modelu instaloval motor 17,5T a zapsal se do kategorie Stock 17,5T, a Tomáš Vrábel se na místo dvou kategorií účastnil také jen Stock 17,5T

Tradičně po rozpravě a losování karoserie, kdy výhercem byl tentokrát Danek Klejch, se v 10:00 odstartoval závod kategorií HOBBY, v této se sešli celkem 4 jezdci a to pouze děti, tuto kategorii ovládl Románek Silvan, na druhé pozici jej následoval Lukášek Vesecký a třetí pozici držel Maxík Slaba, pro čtvrtou pozici si dojel začínající závodník Vojtík Vrábel.

Druhou kategorií byla tentokrát kategorie STOCK 13,5T s pěti jezdci, v této kategorii o první místo bojovali Danek Mašata a Marian Klejch, kvalifikační rozjížďky s náskokem jedné sekundy v každé rozjížďce vyhrál Marian Klejch, do finále tedy startoval z první pozice, kterou však ve finálových rozjížďkách před rychle a čistě jedoucím Dankem neudržel, na třetí pozici startoval Karel Molnár a tuto pozici také v obou finálových rozjížďkách udržel, čtvrtý byl Michal Pokorný a pátým Martin Soukup.

Další kategorií byla FORMULE se sedmi závodníky, lídrem této kategorie byl Tomáš Havlan, který si první pozicí ve všech rozjížďkách suverénně dojel pro první místo v závodě, stejně tak to bylo na druhém místě s Jakubem Lehkým. O třetí místo v kvalifikacích bojovali téměř všichni ostatní jezdci, vybojoval jej Karel Molnár a udržel jej také ve finále, takže získal celkovou třetí pozici v závodě.

Následovala kategorie TRUCK se šesti jezdci, v kvalifikačních rozjížďkách byl vítězem každé jiný závodník, vystřídali se ve vedení Martin Soukup, Marian Klejch a Jirka Beneš a v první trojce byl také ještě Michal Pokorný a Mareček Vesecký, takže se pořadí opravdu pestře měnilo každou rozjížďkou, první pozice do finálových rozjížděk ale patřila Marianu Klejchovi, který ji v těchto také udržel a zajistil si vítězství v závodě, druhá pozice na startovním roštu do finálových rozjížděk patřila Jirkovi Benešovi, byla to jeho premiéra v této krásné kategorii a druhou pozici udržel a získal tedy celkové druhé místo v závodě, na třetí pozici v závodě se umístil Mareček Vesecký.

Poslední kategorií v závodě byla STOCK 17,5T, která s devíti závodníky byla tou nejpočetnější a na samé hranici se ještě vešla do jedné skupiny. Lídrem této kategorie byl Jirka Vesecký, který kromě jedné kvalifikační vyhrál všechny rozjížďky, o ostatní vítězné pozice ve finálových rozjížďkách to byl již souboj mezi pěti jezdci, Tomášem Havlanem, Jakubem Lehkým, Radkem Štěrbou, Tomášem Vrábelem a Dankem Klejchem, nakonec rozhodovali časy a druhou pozici v závodě získal Tomáš Havlan a třetím byl Jakub Lehký, brambora zůstala Dankovi Klejchovi.

Na závěr bych chtěl poděkovat za super atmosféru, disciplínu při nasazování a fair play.

Budeme se těšit na poslední závod sezóny s celkovým vyhlášením vítězů, který se bude konat v sobotu 12. 09. 2020, věřím, že v tomto posledním závodě bude účast početnější, u většiny kategorií ještě není rozhodnuto, u většiny nejsou jasné třetí pozice a ve dvou kategoriích není rozhodnuto ani o druhé, takže stále je o co bojovat…