Tak v sobotu jsme odstartovali letošní sezonu na asfaltové dráze v Klášterci nad Ohří. Týden předtím se konala poměrně významná brigáda, na které jsme za pomoci strojů zbrousili asi ty nejvýraznější „hrby“. Naším cílem bylo eliminovat tyto hrby aspoň z 50% a dle odezvy od závodníků se nám to povedlo a za to jsem strašně moc rád a chtěl bych tímto poděkovat všem co se na tom se mnou podíleli, takže veliké dííky patří: Radkovi Štěrbovi, Sašovi Balachonovi, Tomáši Vrábelovi, Jirkům Benešům, Jirkovi Veseckému a Tomáši Ulčovi. 

No a teď v krátkosti k samotnému závodu. Na start se postavilo krásných 50 závodních modelů. Nejobsazenější byl již tradičně Stock 17.5T s 18 modely ve třech skupinách, druhá početná kategorie byla Formule se 13 modely ve dvou skupinách. Kategorii Hobby s 9 modely jsem hlavně z bezpečnostního hlediska rozdělil také do dvou skupin. Zbylé dvě kategorie RC Truck a Open už byli po jedné skupině. Open byl se čtyřmi modely bohužel nejslabší kategorií.

Novinkou letošního ročníku je pozice komisaře/komentátora, které dobrovolně z vlastní iniciativy ujal Saša Balachonov a zhostil se jí dle uznání ostatních účastníků hned na prvním závodě na 100% a tímto mu také patří obrovské díky. 

Letos se nám do bistra vrátila Anička a opět zavedla do jídelníčku vynikající burgery na kterých si všichni moc pochutnávali a někteří si dokonce koupili pár kousků i domů.

Myslím, že se nám zahájení venkovní sezóny krásně povedlo a můžeme se těšit na další závod.

Mockrát vám všem děkuji za vaši účast a teším se na vás již za dva týdny opět na závoděnou.

Vítězové jednotlivých kategorií:

TC Hobby: 1. Svoboda Jirka, 2. Vesecký Lukáš, 3. Kubala Lukáš

RC Truck: 1. Beneš Jiří, 2. Vesecký Marek, 3. Klejch Marián

Formule F1: 1. Lehký Jakub, 2. Molnár Karel, 3. Hrdlička Vlastimil

TC Stock 17.5T: 1. Špička Radek, 2. Janouch Radim, 3. Vesecký Jiří

TC Open: 1. Vrábel Tomáš, 2. Zýka Václav, 3. Baláž Marek

 

odkaz na fotogalerii